понедельник, 4 октября 2010 г.

Ягода Acai



     
Ще зі шкільних років ми знаємо просту істину про те, що є основою життя на землі - це атмосфера, наділена киснем. Без кисню неможливе існування всього живого на планеті. Людському організму кисень необхідний для нормальної життєдіяльності - окислення органічних речовин і подальшого звільнення енергії, однак цей процес несе з собою масу проблем контролю за процесами окислення. Дихання в живих організмах є реакцією пов'язаної з утворенням вільних радикалів, які здатні завдати руйнівну дію на клітинні структури організму, ДНК, що лежить в основі генетичних мутацій і злоякісних утворень, забираючи у нас десятки років життя.

     
Існування живих організмів в хімічно агресивної кисневої середовищі зажадало в процесі еволюції розвинути механізми захисту - антиоксидантні системи. Але рівновага часто порушується, і тоді вільно радикальні реакції виходять з підконтрольний.

     
Негативні фактори, що впливають на організми людей:
підвищений радіаційний фон, забруднення навколишнього середовища, куріння, неякісна їжа (нітрати, барвники, консерванти, ГМО, солі важких металів), погана вода.дефіцит антиоксидантів, мікроеліментов, вітамінів.
     
Досвід лікарів у всьому світі свідчить, що застосування вітамінів-антиоксидантів має ефект при профілактиці і лікуванні, посилюється ефект лікарських засобів. Тому необхідний регулярний прийом антиоксидантних засобів.

     
Потужними антиоксидантами є деякі рослини такі як чорниця, лохина, виноград, журавлина. Але справжнім чемпіоном за вмістом корисних речовин є суперфрукт - ягода Асаi. Проводячи наукові дослідження в Амазонських Тропічних лісах, медиків здивував той факт, що місцеві жителі не мають шкірних захворювань і раку, до старості зберігають життєрадісність і енергію.

     
Секрет ягоди Асаi вчені відкрили тільки в 2004 році. За своїми антиоксидантними властивостями вона, на сьогоднішній день, займає перше місце серед усієї рослинності. Ягода багата антиоксидантами, жирними кислотами - Омега 3, 6 і 9, вітамінами і мінералами, клітковиною, фітонутрієнтами, амінокислотами, мікромінерали, вуглеводами. Такий обсяг корисних речовин, що містяться в одній ягоді, вкрай рідко зустрічається ще в будь-якому іншому продукті. Асаi містить у собі в 30 разів більше антиоксидантів і в 10-20 разів більше антоціанидів, ніж їх має червоне вино. Плід Асаi висококалоріен (в 100 г - 182 ккал) містить таку ж кількість білків, як і коров'яче молоко, а за енергетичною цінністю та змістом жирів навіть випереджає його.Відрізняється низьким рівнем холестерину, зміцнює імунну систему, сприяє регеніраціі м'язів (що особливо важливо для спортсменів), містить ціанідин, який перешкоджає розвитку ожиріння та діабету, а на підставі останніх досліджень буде грати найважливішу роль в протиракової терапії.

     
Антоціанидів (рослинні пігменти), що містяться в Асаi зменшують руйнування клітин шкіри, протидіють процесу старіння. Як джерело жирних кислот, Асаi живить і оздоровлює шкіру. Фітостерони регулюють ліпідну активність верхніх шарів шкіри стимулюють регенірацію клітин шкіри і використовуються для лікування дерматитів.
Харчові добавки з вмістом Асаi - це шлях до здоров'я, краси та успіху.


Комментариев нет:

Отправить комментарий